Uusavuttomana

tyo1 tyo2 tyo3

Samoin tuntuu olevan opettajista kiinni, paljonko he oppiaan jakavat, luki sitten opetussuunnitelmassa mitä tahansa. Olen myös kuullut väitteen, ettei lukio-opetukseen kuulu huumevalistus ollenkaan. Meillä tuota onneksi terveystiedossa käsiteltiin.

Parantelemalla opinnonohjauksen ja yhteiskuntaopin tasoa päästäisiin pitkälle. Tuolla aikuisiässä käydyssä amiksessakin on pätevä opinnonohjaaja, jonka luona kävin juttelemassa. Aika piti varata itse, mikä ei aikuisena teettänyt ongelmia, mutta jäin miettimään, olisinko saanut sellaista puhelua aikaiseksi uusavuttomana 18 vuotiaana?

2 vastausta artikkeliin ”Uusavuttomana

  1. Erikseen huumevalistusta ei ole LOPS2003, mutta LOPS2015 huumeriippuvuudet on mainittu erikseen pakollisen kurssin keskeisissä sisällöissä. 2003 lukion opetussuunnitelmassakin on
    ”• työ- ja toimintakykyyn sekä turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä: –turvallisuus kotona ja vapaa-aikana –” (LOPS2003, 213)
    johon päihdevalistus periaatteessa kuulunee. Nyt on käytössä LOPS2015 joten huumevalistus kuuluu valtakunnallisiin oppisisältöihin. OPS on läkisääteinen asiakirja, joten koulujen pitää noudattaa sitä vaikka käytännön toteutuksessa onkin liikkumavaraa. Jos koulu ei noudata, asiasta voi kannella.

    Työkkäreiden työnhakukursseja ym parjataan paljon, mutta ihan oikeasti CV-koulutuksesta on tosi paljon hyötyä varsinkin nuorille työnhakijoille, jotka eivät tiedä miten tehdään vaikka CV.

    Sit vielä jos tulee uusavuton olo, Marttaliitto on oikeasti hyödyllinen tiedon aarrearkku. https://www.martat.fi/marttakoulu/ löytyy neuvoja jos jonkinlaiseen.

    • Hyvää palautetta, kiitän! 😀

      Vielä mainintana, että tuo amiksessa ollut kurssi oli oikeasti fiksu. Mietittiin kesätyö ja muutenkin työllistymismahiksia jne. Näytän peukkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *