Harjoittelu saattohoidossa

Saattohoidolla tarkoitetaan sitä aikaa, kun parantavista hoidoista on jo jouduttu luopumaan ja keskitytään oireen mukaiseen hoitoon, erityisesti kivun hoitamiseen, mutta myös muiden oireiden hoitoon, olon tekemiseksi mukavaksi tai mahdollisimman vähän epämukavaksi ja henkiseen tukemiseen. Saattohoidossa olevilla on DNR-päätös, eli elvytykseen ei enää ryhdytä.

dav

dav

Olen ollut useamman saattohoidossa olevan henkilökohtainen avustaja ja tällä hetkellä siis opiskelen lähihoitajaksi erikoistuen sairaanhoitotyössä toimimiseen.

dav

dav

Hoitotyö on saattohoito-osastollakin pitkälti sitä samaa kuin muuallakin. Aikaa sille on kuitenkin varattu hieman enemmän.

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

En ollut tätä ennen nähnyt kuollutta, mutta ei kuolleen käsittelyssä mitään vaarallista tai mystistä ole. Kunhan sen tekee edesmennyttä ja omaisia kunnioittaen.

dav

dav

Vasta nyt tuon määräyksen, jonka koulutuksessa kuulin, oikeasti käsitän.

dav

dav

Ja sen verta on fiksu työyhteisö, että hyvähän sitä on itsellekkin olla sellaisessa paikassa hommissa. Silloin henkilökohtaisena avustajana meni joku viikonloppu ihan hiljaa ja vaikka en yleensä herää painajaisiin, niin silloin jonkun kerran. Mutta kyllä näihin asioihin tottuu ja kasvaa.

dav

dav

Tällä tarkoitan oikeastaan potilaan kohtaamista. Tietenkään joka tilanteessa ei sovi hymyillä.

dav

dav

dav

dav

Töillä saattohoidossa on hyvätkin puolensa. Vähän vaikea sitä vain on selittää. Se on niin oma juttunsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *